Dr. James Howenstine: A pszichiátria tudományos és veszélyes?

Fordította: Sarlós Éva

Forrás: NewsWithViews.com

Ha pszichiátria szakterületének felszíne alá kukkantunk, ami feltárul előttünk, az olyan nevetséges, hogy nehéz elhinni, hogy ez tényleg igaz. Prominens pszichiáterek a világ számos pontjáról évente tartanak összejöveteleket az újonnan feltalált betegségekről. Nincsenek objektív tények, amelyek alapján ezekről a betegségekről felállíthatnák a diagnózist. Ezen betegségek megtalálhatók a Mentális betegségek diagnosztikai és statisztikai kézikönyvében. (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Diseases.) A potenciálisan új betegségeket vitatják meg ezeken az összejöveteleken, és új betegségeket szavaznak be vagy ki kézfelemeléses szavazással (1).

Ezen új betegségek között találhatóak a szociális fóbia (mindenki ebben szenved, aki zavartan érzi magát bizonyos szociális körülmények közt), a matematikai zavar (mindenki, aki valaha küzdött a matematikaval, ide tartozik). Nemi identitás zavarok, passzív-agresszív zavarok, az írásos kifejezőképesség zavara, és a szexuális zavarok szintén a kitalált betegségek példái, amelyek követni fogják a nevetséges diagnózisokkal megbélyegzett személyeket, életük hátralévő részében. Természetesen mindezen hamis betegségekre léteznek egy pszichoaktív gyógyszer, amely állítólag majd javít a bajokon.

 

 

Ez nevetséges, de komoly következményei vannak. Amikor egy gyermeket depressziósként diagnosztizálnak gyakran egy erős SSRI (szelektív szerotoninvisszavétel-gátló) kezelésnek vetik alá. Az egyik vezető SSRI gyógyszer gyártója már több éve tudja, hogy a gyógyszer az agresszív viselkedést kontrolláló képesség elvesztését okozza, tehát megnöveli az öngyilkosság és mások felé irányuló erőszakot (tömeggyilkosság). Ezt az információt elhallgatták, mert a gyógyszer eladhatóságát csökkentette volna. Majdnem minden tinédzser aki részt vett a Columbine-i és Red Lake-i tömeggyilkosságokban, SSRI gyógyszereket szedett. Létezik egy alapvető hiba a nemzetben, többet foglalkozik a gyógyszerek eladásával, mint gyermekei jólétével.

Egy felbosszantott tanárnak lehetősége van rá, hogy felállítsa a hiperaktivitás diagnózisát. A hiperaktív gyerekek rutinszerűen szedik a nagyon addiktív Ritalin nevű gyógyszert. Több mint 1 500 000 gyermek szed Ritalint, amely köztudottan levert viselkedést, csökkent étvágyat, súlyvesztést, komoly addikciós problémákat, retardált fejlődést, paranoiás tüneteket, hallási és látási hallucinációkat és álmatlanságot okoz. Azok az iskolák pénzügyi támogatást kapnak a kormánytól, amelyek növelik azon tanulóik számát, akik Ritalint szednek, és teljesítik az oltóanyag programokat. Követve azt a táplálkozási programot, amely korlátozza a cukortartalmat és a színezőanyagok bevitelét a szervezetbe, de bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban, nagy lépéseket tehetünk a hiperaktivitás kiküszöbölése érdekében.

Mi az a tinédzser-szűrés (Teen Screen)?

Big Pharma megfogalmazott egy programot, amely végül is feljogosítja az állampolgárokat arra, hogy pszichoaktív drogokat szedjenek. (Ez nem Orwell 1984 című regényére emlékeztet?) Ha ezen veszélyes szerek szedése liberalizálódik, akkor évről évre egyre több felnőtt és gyermek válik majd a hamis pszichiátriai diagnózisok következtében felírt veszélyes pszichoaktív drogok rabjává. Egy ilyen program a Teen Screen. A szülők tudta nélkül a gyermekek kérdőíveket töltenek ki. A Teen Screen célja az, hogy "öngyilkossági kutatást" végezzen minden amerikai tinédzseren. Ez a gyógyszeripar egy marketing eszköze, a termékeik eladásának növelése érdekében. Az aktuális tinédzser öngyilkossági szám elég alacsony, (évente kevesebb, mint 50, a 4,000,000 diákra vetítve, Florida Államban), körülbelül a villámcsapásban elhunyt személyek számával megegyező értékű. Ezek a gyerekek gyakran ki lesznek téve az SSRI típusú szereknek, amely az öngyilkosságok éves számát növelni fogja. A 9 éves, és idősebb gyerekek számára feltett kérdések közül néhány:

Mivel nincsenek érvényes objektív tesztek pszichiátriai diagnózisok felállításához, ezért az értékelő pszichiáterek döntik el, melyik rendellenesség-címke illik legjobban az adott páciensre. A pszichiátereknek be kéne ismerniük, hogy a gyógyszeres terápiáik nem hatékonyak a páciensek rendellenességeinek gyógyításában. Ehelyett, amikor egy gyógyszer nem segít a hamis betegség kezelésében, a dózist emelik, majd egy második veszélyes szert is alkalmazni kezdenek. Ez a veszélyes folyamat leggyakrabban egy álbetegség üldözésekor fordul elő.

A fertőző betegségek gyakran okoznak pszichiátriai tüneteket

A tudományos módszerek hiánya a páciensek diagnosztizálásában és kezelésében gyakran teszi veszélyessé a pszichiátereket az őket felkereső pácienseik számára. Csak néhány pszichiáter van tisztában azzal, hogy a fertőző betegségek gyakran okoznak pszichiátriai tüneteket. A jól ismert fertőzések, mint a tüdőgyulladás, húgyúti fertőzések, vérmérgezés, malária, légiós betegség, szifilisz, clamídia, tífusz, diftéria, HIV, reuma, és herpesz pszichiátriai tüneteket okozhatnak.

A Lyme kór, amelyet a Borrelia burgdorfi spirochete okoz, utánozhatja az összes betegségtünetet, amely a Pszichiátriai betegségek kézikönyvében (DSM-IV) megtalálható. Az átlagos pszichiáter nem valószínű, hogy figyelembe veszi a bakteriális, parazita, vagy gombák okozta mikoplazmás fertőzéseket, amelyek esetén a páciens gyengének, kimerültnek és depressziósnak érzi magát. Pedig ezek a tünetek megjelenhetnek, amikor a fertőző organizmusok neurotoxinokat termelnek, amelyek megbolygathatják a hypothalamusz működését, hypothyroidismust és adrenális működési rendellenességeket okozhatnak. Azoknak az anyáknak, akiknek Herpes simplex 2-es típusú vírusfertőzésük van, 6-szor gyakrabban válik a gyermekük később szkizofrénné, mint akiknek nincs ilyen fertőzésük. Akkut Toxoplasma Gondii fertőzés személyiségváltozásokat és pszichózist okozhat, beleértve az érzékcsalódásokat és a hallucinációkat is.

A Johns Hopkins egyetem virológusa, Robert Yolken és Dr. E. Fuller Torrey pszichiáter professzorok véleménye szerint a toxoplazmózis egyike a számos fertőző ágensnek, amely a legtöbb szkizofréniás és bipoláris betegség kialakulásáért felelős. Egy két éven át, az olasz Ancona-i egyetem végzett, 238 rezidens fekvőbetegen, 4 olasz pszichiátriai intézetben lefolytatott kutatás szerint a mentális betegek 53.8%-ának parazita fertőzése volt.

A depresszió okai és kezelése.

Az USA-ban az emberek 10 %-a fordul orvosához depresszió miatt. Sok depressziós személynek van nem diagnosztizált hypothyroidizmusa, hiányzik az omega-3 zsírsav az étrendjéből, vagy D vitamin hiánya van. Az RDA szerint D vitaminból 400 IU a napi adag, ez messze alulmarad a szükséges mennyiségtől. Mindenkinek több mint 800 IU a napi szükséglete, a depressziós személyeknek, vagy az egyenlítőtől távol élőknek naponta 1200 IU, vagy ennél több bevitele ajánlott. Már pusztán ezen 3 feltétel javítása megszűntetheti a depressziót.

A halfogyasztásban élenjáró országokban fordul elő a legkevesebb depressziós eset. Kevesebb, mint 1% Japánban, ahol az átlagos éves halfogyasztás 63,50 kilogramm, Új-Zélandon a lakosság 6%-a depressziós, ahol évente csak 18,14 kilogramm a halfogyasztás. A hal rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz. A legtöbb halat fogyasztó országban szintén alacsony a gyilkosságok, bipoláris megbetegedések, az öngyilkosok és a depressziósok száma.

Mi az Avea?

A kurkuma régóta használatos az ajurvédikus és kínai orvostudományban, mint gyulladáscsökkentő szer, amely máj- és emésztési problémák, bőrbetegségek kezelésére és sebgyógyításra alkalmas. A kurkuma serkenti az epe működését és elősegíti az epehólyag tisztulását. Állatokban védi a májat, daganatellenes hatású, gyulladáscsökkentő, és hatékony bizonyos fertőzések ellen.

Az Avea a kurkuma longa gyökér egy kivonata, közismert nevén a kurkuma (turmeric) . A Nutramedix-nek van egy szabadalmazott kurkuma változata, amely hatásosabb a hagyományos kurkumánál, a speciálisan kifejlesztett kivonási technikának köszönhetően.

A German Commission E jelentésében a kurkumának nincs ismert kontraindikációja, semmilyen mellékhatása és interakciója más gyógyszerekkel. 2005 májusában toxikológiai tanulmányokat végeztek az Avea-n az equadori Guayaquil egyetemen. Semmilyen toxikus hatást nem találtak, még akkor sem, ha az állatoknak a megfelelő emberi dózisnál 160,000-szer nagyobb mennyiséget adtak.

A depressziótól szenvedő páciensek gyakran számolnak be a tünetek megszűnéséről néhány nappal az Avea szedését követően. Egy 38 éves nő, aki már több mint 10 éve komoly depressziós tünetektől szenvedett az alkalmazott különböző gyógyszeres terápiák ellenére. Amikor elkezdte szedni az Avea első dózisát már 30 perc után kevésbé letörtnek érezte magát. A depressziója 24 órán belül elmúlt, de a terápiát folytatta.

Az Avea dózisa 10-12 csepp háromszor vagy négyszer naponta. Azon pácienseknek, akik gyorsan reagálnak az Avea-ra 1 vagy 2 hónapig folytatniuk kell a terápiát, hogy testük átállítsa az agyuk neurokémiai egyensúlyát. Azoknak a pácienseknek, akik SSRI gyógyszereket szedtek, lassanként, néhány héten át le kell csökkenteniük az SSRI terápiát, ha abba akarják hagyni azt.

Úgy véljük, hogy azok a személyek, akik kipróbálják az Aveát a depressziójukra, meg lesznek elégedve ezzel a biztonságos és gyorsan ható terápiával. Az Avea beszerezhető a naturalhealthteam.com -ról, és a nutramedix.com -ról.

Mi a pszichiátria jövője?

Reményeim szerint egyre több ember számára válik elkerülhetővé a veszélyes, a gyógyszergyárak által kínált, alulkutatott gyógyszerek szedése pszichiátriai esetekben.

Biztonságos és hatásos természetes terápiák vehetők igénybe a szkizofrénia és a depresszió kezelésére. A természetes terápiák sosem lesznek széles körben használatosak, mivel a gyógyszeripar ellenőrzést gyakorol a média felett, és őket támogatják az amerikai kormányhivatalok (FDA, NIH).

A pszichiátria teljes szemfényvesztés és a problémákat az alkalmazott gyógyszerek okozzák (béltraktus vérzése, tardive dyskinesia, etc.) bár a gyakorló orvosok ezt leplezik, vagy nem vesznek tudomást róluk. A gyógyszergyárak számára elsődleges szempont a profit növelése a rendkívül gazdag iparág számára, megelőzve az alapos tudományos kutatásokat az igazság érdekében.

Napjainkban a pszichiátria nagyon értékes vagyon a gyógyszeripar számára. A pszichiáterek egész nap szorgalmasan írják fel gyógyszer receptjeiket. A jövőbeli kilátások még ragyogóbbak, mivel egyre több különböző életkorú amerikait vonnak bele a pszichoaktív gyógyszerek napi szedését célul kitűző programokba.

Miért fizetnek a biztosító társaságok az értelmetlenül felírt gyógyszerekért, amíg a hatásos természetes terápiák fizetését visszautasítják? Miért is kéne a Big Pharmanak a pénzét jól tervezett tudományos kutatásokra pazarolnia, amikor selejtes veszélyes gyógyszereit nem leplezi le a média és nincs olyan kormányzati szerv, amely legalább egy kicsit aggódna az amerikai emberek egészségéért.

Dr. James A. Howenstine 34 éven át belgyógyászként dolgozott. Négy éves kutatása a természetes gyógymódokban meggyőzte őt arról, hogy a természetes készítmények biztonságosabbak és hatásosabbak, valamint olcsóbbak, mint a gyógyszeripar termékei. E kutatásait összegezte a Physician's Guide To Natural Health Products That Work (328 pages) $17.95.

Lábjegyzet:
1, Whitaker, Julian Fraudulent Medicine Health & Healing September 2006 Vol 16, No.9 pg 3-6
2, Kramer , Ken Crazy Makers Big Pharma Involved In Stealth Agenda With School Districts To Screen Teenagers For Mental Illnesses Without Parental Approval Crusader Dec/Jan 2005/2006 pg 5-6
3, Issa, F., et al A multidimensional approach to analysis of cerebro spinal fluid biogenic amines in schizophrenia: 1. Comparisons with healthy control subjects and neuroleptic-treated/untreated pairs analysis. Psychiatry Research, 52(3), 237-249
4, Danziger, cited by Hoffer, A. (2001). Thyroid and schizophrenia. Journal of Orthomolecular Medicine, 16(4), 205-212 

 

 

 

 

 

 

Küldje el barátjának, ismerősének!