Páciensek óriási számban vannak rosszabbul az új antidepresszáns gyógyszerektől - mondja a Svéd Pszichiátriai Társaság alelnöke.

Fordította: Szabó Edina

Forrás: PressRelease 2006.November 16

Az antidepresszív szerekről szólva a Svéd Pszichiátriai Társaság alelnöke, Dr. Christina Spjut vasárnap azt mondta, hogy: "páciensek óriási számban lesznek rosszabbul ezektől a szerektől". Mint mondta sokan éveken át szedik ezeket a gyógyszereket "miközben az antidepresszív gyógyszerek teszik őket folyamatosan lehangolttá."

Ez a bejelentés a svéd Nemzeti Televízióban hangzott el egy ország csúcsszintű pszichiátriai hatóságától - ez szenzáció !

Millió és millió ember szedi az új antidepresszáns gyógyszereket abban a hitben , hogy " ezek biztonságosak és hatékonyak" miként azt a pszichiáterek, a gyógyszergyárak és orvosi testületek, mint az FDA (amerikai gyógyszerhatóság) mondják nekik.
De most egy csúcsszintű pszichiátriai tekintély mondja azt, hogy "óriási számban vannak rosszabbul ezektől a drogoktól", és hogy az antidepresszív gyógyszerek azok, melyek sok esetben " folyamatosan lehangolttá teszi őket". A Svéd Pszichiátriai Társaság alelnöke továbbá beszélt az antidepresszáns gyógyszerek ártalmas hatásáról és arról a tényről , hogy az orvosok nem hiszik el azt, amit a betegek mondanak nekik , és azt hogy "komoly ismerethiány áll fent e gyógyszerek mellékhatásaival kapcsolatban " , továbbá hogy a pácienseknek a mellékhatásokat el kell mondaniuk az orvosaiknak , hogy "ezek valóban téteznek, és akkor az orvosoknak tudomást kell venniük ezekről".

Kevésbé ismert tény , hogy a gyártó cégeknek keményen meg kell dolgozniuk azért, hogy az új antidepresszáns gyógyszereknek ( SSRI & SNRI ) egyáltalán valami kis pozitív hatását kimutassák és hogy ezáltal a törzskönyvezést elérhessék. Bár szakértők abban, hogy a klinikai próbákban elérjék azt, amit szeretnének, mégis szinte lehetetlennek tűnik, hogy két pozitív eredményű vizsgálatot összehozzanak, amelyben a gyógyszer jobbnak bizonyul majd a placebónál (ami alapkövetelmény a gyógyszerek FDA általi törzskönyvezéséhez).

Az elmúlt két évben a klinikai vizsgálatok archívumának mélyéről előkerültek az antidepresszáns gyógyszerek eltitkolt ártalmas mellékhatásai. De a tényt, hogy ezek a gyógyszerek öngyilkossághoz és agresszivitáshoz vezetnek, a pszichiáterek és a gyógyszergyártók nem hozták nyilvánosságra. Ehelyett a nyilvánosság és az orvosok évek óta azt hallják, hogy ezek a gyógyszerek "biztonságosak és hatékonyak" és ha rossz hatás mutatkozott, akkor arra azt mondták, hogy az "alapbetegség" tünete. Azt mondták, a probléma a beteg együttműködésének hiánya, a pácienseknek folytatniuk kellett volna a gyógyszer szedését egészen addig, míg a depressziójuk el nem múlik.
Most a Svéd pszichiátriai Társaság alelnöke kijelentette, hogy ez tévedés: sok embert az antidepresszáns gyógyszerek tettek folyamatosan depresszióssá. A pácienseknek visszhangozni kell e pszichiátriai szaktekintély szavait, amikor orvosaikkal beszélnek. Beszéljenek orvosaiknak az antidepresszánsok ártalmas hatásairól, hogy "ezek valóban léteznek, és hogy nekik, az orvosoknak ezt tudomásul kell venniük". El kell mondaniuk, hogy rossz érzéseik oka nagyon valószínűen az, hogy: "az antidepresszáns gyógyszerek folyamatosan lehangolttá teszik őket". El kell érjék, hogy orvosaik fokozatosan csökkentsék a gyógyszert óvatos ellenőrzés mellett.

A pácienseknek tudatában kell lenniük a biológiai pszichiátria megtévesztő kampányainak. Mint minden korábbi pszichiátriai gyógyszer esetében, a katasztrófikus hatásokat rögtön jelezni lehetne, mihelyt a gyógyszer vagy gyógyszerkeverék kampánya megkezdődik. A következő hadjáratként ( Dr Spjut által jól ismert ) Svédországban és a többi nyugati államban is a bipoláris betegség ( mániás depresszió) árusítása. Páciensek azt mondják, hogy a "régi" depresszió diagnózisuk egy kicsit pontatlan, és a "korrekt" diagnózis most a bipoláris depresszió. Mindkét diagnózis természetesen teljesen szubjektív , nincsen objektíven megállapítható agyi kémiai egyensúly zavar. És akkor a kezelő orvos feltehetőleg az antidepresszáns mellé ad még egy még mérgezőbb vegyületet, az antipszichotikumot, mint a Zyprexa vagy a Risperidon (Risperdal).

Az antidepresszánsok korszaka a végéhez közeledik, az antidepresszánsokat fel kell váltani a személyes problémák valós megoldásával, nem pedig egy még hamisabb diagnózisokkal és még mérgezőbb pszichiátriai drogokkal. 

 

 

 

 

 

 

Küldje el barátjának, ismerősének!